2024-08-03 OB - HIF: 2-0

3. august 2024 - Michael Hentrich

Så var det blevet tid til at de to nedrykkere fra Superligaen skulle mødes i Odense. OB med maksimum-point efter de to første kampe og HIF med 4 point for 1 sejr og en uafgjort. HIF lægger bedst ud, og har bolden meget de første ti minutter, og i det fjerde minut er det lige ved, at Mads Kaalund kommer på tavlen med en god afslutning efter et rigtig godt opspil på højrekanten. Afslutningen rammer en OB'er på vejen, og kun en hurtig reaktion af OBs målmand, som smider sig, og får blokeret med den ene arm, hindrer en HIF-føring. I det 7. minut mister HIF bolden på kanten, og så går det hurtigt modsat. Forsvaret er på hælene, men afslutningen tager undersiden af overliggeren, og springer ud, og forsvaret får sparket væk. Herefter overtager OB mere og mere af spillet, og er tæt på efter et hjørnespark i det 9. minut, hvor der heades mod den ene trekantssammenføjning, hvor Filip Djukic lige får fingrene på, og vippet bolden væk. Et boldtab i det 15. minut midt på banen, giver OB en hurtig kontra ude på fløjen, hvor der spilles fladt ind til Luca Kjerrumgaard, som står helt blank i det lille felt, og han sender bolden forbi Filip Djukic. HIF forsøger med et hurtigt genpres, men det løber desværre ud i sandet. Det lykkes ikke for HIF at komme rigtigt frem til noget, og i det 38. minut får OB igen bolden i Hvidovre-nettet, men heldigvis har linjedommeren flaget op for offside. Frederik Høgh får en god mulighed i det 43. minut, da han spilles alene igennem, og han forsøger at sparke uden om OBs målmand, men desværre går bolden lige forbi fjerneste opstander. Et af HIFs problemer i første halvleg er at der på dødbolde ikke kommer luft nok ind under sparket, og bolden rammer nærmeste OB hver gang, men i halvlegens sidste minut får Andreas Smed endelig luft under, og bolden kommer ind i midt i feltet, hvor der afsluttes, og det er tæt på, men en OB-fod kommer på, og det bliver til endnu et hjørnespark, der ikke kommer noget ud af.

En god start af HIF ændrer sig til at OB får overtaget. Heldigvis kommer de ikke frem til meget andet end til scoringen.

Anden halvleg er kun et minut gammel, da HIF kommer frem til en kæmpe mulighed, med et fladt indlæg mod fjerneste stolpe hvor Høgh står klar, men desværre kommer en OB-fod i mellem, og får brudt. I det 49. minut sender en fejlaflevering fra OB bolden lige ud til Qamili, som afslutter, men desværre ind i en OB-fod. 52. minut. Iljazovski er gået med frem, og spller 1-2 med Martin Spelmann, og sender derefter en god afslutning afsted, som OBs målmand må give hjørnespark på. 68. minut, HIF får hurtigt lagt et pres efter et sløjt afspil fra OBs forsvar, og bolden ender hos Qamili, som afslutter, men lige i favnen på OB-målmanden. 69. minut. Christian "Greko" Jakobson får revet sig fri på højrekanten, og får lagt et fint indlæg mod bagerste stolpe, hvor Høgh får hovedet på, men desværre på tværs, og der kommer ikke noget ud af muligheden. De næste 15 minutter sker der ikke så meget, men i det 84. minut får Iljazovski lagt højt mod bagerste stolpe, hvor Makienok kommer højest, men desværre header han over målet. 85. minut. Iljazovski mister bolden i højresiden og OBs William Christian Martin kommer bag ham, og ned til baglinjen hvor han sparker på tværs. I første omgang får Djukic foden på bolden, men den springer lige ud til Elias Hansborg-Sørensen, som kan sende bolden ind i et gabende tomt mål. HIF forsøger at lægge et pres i overtiden, og bortset fra en ret god mulighed i det 94. minut, som ikke fører til noget, så er der udsolgt hos HIF-mandskabet.

Hva' si'r du til det Frandsen?: -"Vi kommer slet ikke ind i kampen. Heldigvis er vi ikke bagud med mere end en enkelt ved pausen. Vi kommer bedre ud til anden halvleg, men det er ikke godt nok".