2024-08-25, FC Fredericia - HIF: 0-1

25. august 2024 - Michael Hentrich


250-kamps-jubilaren Magnus Fredslund. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

Kampen ude mod Fredericia var samtidig et jubilæum for en ægte rød smed. Magnus Fredslund spillede sin kamp nummer 250, og skrev sig dermed ind i historiebøgerne i top 10 med flest spillede kampe for HIF. Og da han samtidig i hvert fald er i Hvidovre i denne og næste sæson, er det også mulighed for at trække længere op ad listen fra sin 9. plads. Mr. Hvidovre, Michael Christensen, bliver det nok svært at nå med hans 410 kampe. Men Steen Hansen, der ligger nummer 3 med 290 kampe, burde være indenfor rækkevidde, men ellers så 4. pladsen, som indehaves af Kurt Svendsen, der i mellem 1937 og 1959 fik 274 kampe. For en god ordens skyld, vil jeg da også nævne 2. pladsen, som er Kim "En Gud På Græs" Rasmussens med 327 kampe. Et kæmpe tillykke til Magnus Fredslund.


Nå, men tilbage til nutiden, og dagens kamp. Efter en jævn indledning får HIF i det 8. minut etableret et press, hvor man formår at sætte FC Fredericia (FCF). Efter udmærkede kombinationer, ender bolden hos Andreas Smed som, ser det ud til, laver en aflevering, men ender med en afslutning, der dog desværre går over mål. 13. minut. Et fantastisk angreb, efter at "Freds" har brudt ved midterlinjen, hvorefter han spiller skråt ud i siden til Andreas Smed, som trækker op mod feltet. Freds og Frederik Høgh er sprintet med frem, og Smed spiller tværs ind i feltet, til Høgh, som dog i stedet for at skyde, tager en dribling ind gennem feltet, og så ender bolden med at løbe fra ham. Men fine takter. 19. minut, sætter HIF igen et fint angreb, men Mads Kaalunds indlæg ender med at blive for højt, og løber ud i den anden side. I det 23. minut forsøger Christian "Greko" Jakobsen sig, men desværre går hans afslutning lige forbi mål. Men FCF får hurtig etableret et modangreb, og kun en fremragende indsats fra "Muren" Filip Djukic, der kommer godt ud af målet og gør sig bred, holder FCF fra at komme i front. I det 33. minut, er "Freds" desværre nødt til at forlade kampen, med hvad der ligner en fiber i maveregionen. Ind kommer i stedet Martin Spelmann. I det 36. minut får HIF igen etableret et fantastisk angreb, da "Greko" bryder på midten, og hurtigt får sendt bolden ud til Jagvir Singh, som trækker yderligere op, og videre ud til Frederik Høgh, som sparker fladt ind mod mål. Fredericias målmand parerer med brystet, og bolden ryger over ham og videre mod bagerste stolpe, hvor Andreas Smed dog ikke er kommet helt med frem, og FCF får afværget. FCF får lagt et pres på HIF i det 39. minut, og bolden ender hos tidligere Hvidovre-spiller Oscar Buch, som dog afslutter langt forbi mål. 43. minut. Så lykkes det endelig. Et fremragende angreb hvor Andreas Smed får lagt perfekt ind i det lille felt, hvor "Greko" strækker en meget lang fod frem, og skubber bolden i mål. Fremragende scoring, og fuldt fortjent på nuværende tidspunkt. 45. minut, FCF forsøger med hurtigt at få reduceret, og HIF må give hjørnespark. Det har HIF svært ved at få ekspederet væk, og bolden havner endnu en gang hos Oscar Buch, der denne gang hamrer langt over mål.


"Greko" har bragt HIF i front. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

En rigtig fin første halvleg af HIF, selvom kampen har været forholdsvis lige. Men det er HIF, der har været mest nærgående, og forsvaret har kæmpet forbilledligt. Dejligt med endnu en scoring af "Greko".

50. minut. Fredericia er kommet længere frem på banen, og sætter i perioder HIF under pres. I det 50. minut får FCF et frispark lige uden for feltet, og der bliver sparket hårdt, og Djukic parerer med brystet. Riposten ryger ud til en FCF-spiller, som afslutter, men Djukic er gået med, og parerer endnu en gang, med en fantastisk redning. 53. minut. Som sagt, Fredericia er kommet ud til anden halvleg med 220 km/t, men heldigvis er deres angribere ineffektive, og HIF-forsvaret står godt. 57. minut, får HIF dog sat et fremragende angreb, og for virkeligt overspillet FCF, men desværre er Frederik Høgh røget i en offside, så der kommer ikke mere ud af dette. I det 64. minut kommer FCF dog igennem, og får sparket højt i det lille felt, men heldigvis har Stenderup spillet fremragende, og får sendt bolden til hjørne. 74. minut. En kæmpe chance til FCF, der afslutter midt i Hvidovre-feltet, men Matti Olsen er på plads, og får bugseret bolden til hjørnespark. 84. minut. Det er tæt på yderligere HIF-føring. Høgh tryller på kanten, og tørrer i den grad to mand, hvorefter han trækker ind i feltet og finder Marius Papuga, som afslutter, men lige ved siden af målet. 89. minut. FCF er igennem centralt, men en elendig afslutning går heldigvis forbi mål. Fredericia forsøger med et kraftigt pres efter et hjørnespark, men afslutningen går lige i hænderne på Djukic.


Jagvir Singh. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis.

Hva' si'r du til det Frandsen ?: - "Det holdt hårdt. Det var en lige første halvleg, hvor vi laver et godt mål. I 2. halvleg kommer vi under pres, men vi får kæmpet den godt hjem."

Kampoversigt