Bare en af de dage....

12. marts 2022 - Hvidovre Fodbold

En fin solskinsdag, med en kølig blæst, og sæsonrekord med 1812 tilskuere, som ramme om topkampen mellem Hvidovre IF og FC Helsingør, endte med, at blive "bare en af de dage". Efter en stille indledning, etablerer Helsingør, efter 8 minutter, et mindre pres, der, blandt andet, udløser tre hjørnespark. Disse får HIF dog afvist, og efter det sidste, igangsættes en kontra. Bolden ender hos Christoffer Boateng, som forsøger at finde Kim Aabech skråt ind i feltet, men afleveringen bliver for hård, og går til målspark. Fem minutter senere, får HIF kampens, indtil da, største chance, da Marcus Lindberg sender et indlæg lige ind i panden på Kim Aabech, der dog header lige på Helsingørs målmand. Og så, i det 20. minut, får HIF ikke ekspederet et hjørnespark væk, og bolden sendes tilbage i feltet, hvor en helt umarkeret Nicolai Geertsen står i det lille felt, og hamrer bolden i nettet. Der skal kun gå fire minutter, førend det bliver 0-2, da Helsingørs Mikkel Knudsen kan sende bolden i netmaskerne. Resten af halvlegen bølger spillet frem og tilbage, men HIF formår ikke at komme ordentligt igennem, da Helsingør står klogt og kompakt, og der kommer ikke yderligere scoringer.

Anden halvleg bliver næsten en tro kopi af den første. Helsingør lader HIF spille bolden rundt, og opsnapper et hvert forsøg på at komme igennem. Helsingør lever på kontraerne, og det er ved at give pote igen, i det 58. minut, men Matti Olsen kommer hjem, og får presset Helsingørspilleren ud i siden af feltet, og så bliver det en halvhjertet afslutning som heldigvis bliver for spids. I det 65. minut sender Filip Djukic et udspark direkte ud til en Helsingør-spiller, der spiller skråt fremad til Tonni Adamsen, og han trækker ind i feltet, og sparker bolden forbi Djukic. 0-3 på tre chancer, det må siges at være effektivt. 73. minut kunne det være blevet 0-4, da Daniel Stenderup overrumples af en lang aflevering fremad til Helsingørs Nicolai Geertsen, som stikker mod målet med Stenderup lige efter, og inde i feltet, forsøger Geertsen at løfte bolden ind over Filip Djukic, men han får strukket sig, og griber Geertsen ud. Men det skal alligevel blive 0-4, da Kim Aabech får sat to hænder i ryggen på en Helsingør-spiller. Det ser bestemt ikke ud til, at Aabech skubber fra, men Helsingør-spilleren stopper op, og Aabech fortsætter, og så falder Helsingør-spilleren forover. Dommeren fløjter og peger på pletten. Kristoffer Munksgaard sættes til at sparke, og han sender Djukic til den ene side, og bolden til den anden, og så ender det med en mindre afklapsning af Hvidovre-mandskabet.

Helsingør spillede sine kort klogt, og sendte HIF ud og løbe, og spille side til side. De slog så til på de rigtige tidspunkter, og HIF havde i dag ikke et modtræk. Det er bare at komme op på hesten igen. HIF ligger stadig a point med Lyngby, som sendte en lille gave til Hvidovre, da de tabte fredag aften til Nykøbing.

Assistenttræner Christian Grønbæk: Helsingør er mere parate til dagens topkamp, end vi er. De udnytter deres to første chancer, og så er det op ad bakke derfra og det bliver rigtigt svært. Vi møder et rigtigt godt hold, der gør det svært for os.