HIF - B93: 4-0

10. august 2024 - Michael Hentrich

Inden gårsdagens kamp mod B93, blev anfører Daniel Stenderup hædret for 150 kampe i Hvidovre-trøjen, som blev opnået i sidste weekend ude mod OB. Et stort tillykke til "Stender". Kampen var i øvrigt nummer 56 mellem de to hold, og de tidligere er endt med 25 sejre, 11 uafgjorte og 19 nederlag.

Andreas Smed. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis.

De første ti minutter er meget lige, men måske med et lille overtag til B93, men HIF får spillet sig mere og mere ind i kampen. Andreas Smed forsøger en afslutning 10 meter uden for målet, men bolden rettes af, og går tæt over mål til hjørnespark. To minutter senere får HIF et frispark næsten samme sted, men Nicolaj Clausen sender bolden langt over mål. I det 21. minut bryder Andreas Smed godt igennem i venstresiden, og trækker ind i feltet, hvor han bliver hægtet, og dommeren peger hurtigt på pletten. Christian "Greko" Jakobsen tager sig af straffesparket, som desværre er lidt for lige på målmanden, der afværger med en enkelt hånd.

HIF forsøger stadig, men der mangler lige det sidste. Frederik Høgh er tæt på sin første scoring i HIF-trøjen, da han trækker ind i feltet og sender et projektil afsted,  der desværre tager overliggeren. I det 36. minut tager Malte Kiilerich chancen udefra, men bolden ryger over, og målspark til B93. Det bliver givet op på tværs i feltet, og hurtig er Frederik Høgh inde i feltet. B93 prøver at sparke skråt fremad, men Høgh får strakt den ene fod langt ud, og får prikket bolden til "Greko" som sparker første gang, og HIF er foran 1-0. En fuld fortjent føring. HIF presser på i resten af halvlegen, men yderligere sker der ikke.

"Greko" har bragt HIF foran 1-0. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis.

Anden halvleg er blot to minutter gammel, da "Greko" modtager bolden fra Jeffrey "Papa" Adjei-Broni en 15 meter inde på HIFs banehalvdel, og han starter med at snyde Emil Nørmark med en fiks lille detalje, og så går det ellers derudaf. Med Emil Nørmark halsende efter, trækker "Greko" op i banen, og der er ingen, der rigtig går til ham. 5 meter uden for feltet, ser han, at B93-målmanden er kommet ud af sit mål, og med et følt spark dybt i bolden, sender han den ind over B93-forsvaret, og ind ved fjerneste opstander, og så er han dobbelt målscorer. Fantastisk scoring. B93 er tæt på en reducering to minutter senere, da Filip Djukic ikke får ram på et hjørnespark i forsøget på at bokse væk, men heldigvis går bolden uden om den fjerneste opstander. 58. minut. "Greko" sender en god stikning ind bag B93-forsvaret, hvor Andreas Smed støder frem, og han forsøger at passere målmanden, som parerer og bolden ryger ud til "Papa" som afslutter, men målmanden griber ud.

Jeffrey Adjei-Broni og Mads Kaalund. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis.

HIF presser stadigvæk, og B93 er kun sporadisk fremme, uden at blive rigtig farlige. "Greko" er lige ved at score hattrick, da han modtager en bold fra Daniel Stenderup, der har brudt højt oppe på banen. "Greko" afslutter, men målmanden halvklarer og bolden ryger ud til Stenderup, der er gået med, og han sender bolden i det tomme mål. Endnu en gang skal der blot gå to minutter, førend HIF er på færde igen. Et hjørnespark sendes mod bagerste stolpe, og her kommer Simon Makienok højest, og header nedad i jorden, og Martin Spelmann får lige strakt sig, og rammer bolden, der stryger op under overliggeren og 4-0 til HIF. HIF fortsætter trods den komfortable føring, og det er da også lige ved at blive 5-0 to minutter inde i tillægstiden, men yderligere sker der ikke - og HIF kan, efter en glimrende indsats, trække sig sejrrigt ud af det seksoghalvtredsindstyvende opgør med B93. Der bliver til sidst i 2. halvleg givet endnu en debut til en af de unge Hvidovre-spillere, da Emil Borella Jensen kommer på banen i det 88. minut i stedet for Andreas Smed.

Hva' si'r du til det Frandsen ? - "Vi scorer endelig på vores chancer. Efter de første 10 minutter begynder vi at overtage, og jeg håber det giver et boost på selvtilliden. Forsvaret gør det outstanding i dag".