Striptease i Sønderjylland

29. april 2023 - Hvidovre Fodbold

2 og 3. pladsen mødtes i dag, lørdag, til en kamp om oprykningen til Superligaen. Inden kampen lå HIF 4 point foran SønderjyskE, og en uafgjort ville være absolut acceptabel, da det så stadig ville være 4 point med 5 kampe tilbage. Starten af kampen bliver en jævn affære, hvor SønderjyskE sidder meget på bolden, men kan ikke komme igennem et fantastisk arbejdende Hvidovre-forsvar. I det 4. minut resulterer fantastiske kombinationer på venstrekanten i et indlæg til Lirim Qamili, men desværre går hans hovedstød forbi målet. Minuttet senere kombinerer SønderjyskE sig igennem HIF-forsvaret, men bliver dømt offside. I det 11. minut mister Andreas Pyndt bolden 3 meter uden for feltet, og SønderjyskE kommer igennem, men Filip Djukic kommer godt ud og blokerer, men bolden ryger over ham, og har retning mod målet. Matti Olsen er dog på pletten, og ganske tæt på stregen får han sparket over HIF-målet, og må dog give hjørnespark. HIF kommer frem til den første rigtige chance i det 13. minut, da gode kombinationer på kanten mellem Christian Jakobsen og Fredrik Carlsen, hvor sidstnævnte spiller baglæns i feltet til Andreas Pyndt, som tager et enkelt træk, og fyrer af med et et fint skud, som SønderjyskEs målmand må sende til hjørnespark. De næste minutter bliver en jævn affære, hvor ingen af holdene kommer frem til noget, med, igen, SønderjyskE som mest boldbesiddende, men ikke særligt effektive. Og så, i det 20. minut, er der igen fine kombinationer på venstrekanten, som ender i en flad stikning fra Lirim Qamili ind til Marcus Lindberg, som uden tøven, sender et fladt skud direkte forbi SønderjyskEs målmand, og dermed HIF i front. 33. minut. HIF er kommet langt mere på bolden efter scoringen, og er her igen tæt på, men afslutningen går lige forbi fjerneste stolpe. 39. minut. Som nævnt tidligere, så har SønderjyskE været mest på bolden, men alle afleveringer frem ad banen, smutter lige igennem til Filip Djukic. I halvlegens sidste minut får SønderjyskE et frispark midt på HIFs banehalvdel, helt ude ved sidelinjen, men afleveringen ind i feltet går langt over målet.

Og dermed ender 1. halvleg, med en spinkel 1-0 føring til HIF. Det var effektivt som bare pokker, og det gælder både i forsvaret, og i angrebet. Det er ikke fordi HIF går rigtig mange chancer, men når de dukker op, så udnyttes de.

I anden halvleg var SønderjyskE tvunget til at komme frem på banen, og de starter da også som lyn og torden. Men forsvaret fortsætter, som de sluttede første halvleg, og så formår værterne ikke at komme frem til noget som helst. Og da der er spillet et lille kvarter, modtager Lirim Qamili bolden lige på kanten af feltet, helt ude i hjørnet. Et par træk ind i banen, og så er Lirim klar til skud, og det gør han, og op langs den nærmeste stolpe, uden for SønderjyskEs målmands rækkevidde, bringer han HIF i front med 0-2. Det ser bedre og bedre ud for HIF-mandskabet. 64. minut, SønderjyskE er igennem, og Filip Djukic kommer ud, og fra min placering i modsatte ende, ser det ud som om Djukic fæller SønderjyskE-spilleren, men dommeren peger den anden vej, og giver sønderjyden et gult kort. Det er samme mønster, der udspiller sig de næste minutter, og pludselig bliver indskiftet Mathias Andreasen spillet fri i feltet, og han starter med at vippe bolden over en fremadstormende SønderjyskE-målmand, og dernæst prikker han, med en rigtig lang tå, bolden forbi SønderjyskEs målmand. 0-3 med 5 minutter plus det løse, og det ser mere end godt ud, for HIFs chancer for at trække sejren hjem. SønderjyskE får dog en kæmpe chance tre minutter inde i overtiden, da Filip Djukic egentlig er overspillet, men afleveringen sidevers ind i feltet, bliver alligevel sendt direkte ind i hænderne på Filip Djukic.

Og så ender det med en overbevisende og ualmindeligt effektiv 3-0 sejr til HIF. Der er nu 7 point ned til SønderjyskE, med 5 kampe tilbage, så ingenting er afgjort endnu, men jeg skal ikke undlade at nævne, at det ser rigtigt fint ud.

Cheftræner, Per Frandsen: Jeg synes vi får en god sejr. Vi spiller en god kamp og får nogle gode mål, og skaber chancer. Drengene arbejder benhårdt, som de altid gør, og vi står godt i forsvaret, og holder SønderjyskE fra de store chancer.