2024-08-17, Hobro IK - HIF: 1-1

17. august 2024 - Michael Hentrich

Så var det blevet tid til, endnu en gang, at tage turen til Hobro. Begge hold lå med lige mange point inden dagens kamp, men HIF bedst på målscoren. De første 15 minutter blev dog forholdsvist begivenhedsløse, men med et spilleovertag til Hvidovre, som dog ikke udmøntede sig i chancer. I det 16. minut kommer der endelig lidt fart over HIF-angrebet hvor Ahmed Iljazovski spiller fint ind i feltet til Frederik Høgh, som dækker godt af, men ingen er kommet med, og kan hjælpe til med at afslutte. 2 minutter senere får HIF sat et fint pres, efter et rigtig godt opspil, men der mangler lige det sidste før det bliver rigtigt farligt. Så får vi igen 15 begivenhedsløse minutter, med HIF meget på bold og med et højt pres, men manglende farlighed helt fremme. HIF mister bolden højt og Hobro kommer i en omstilling. Indlægget fra fløjen bliver dog helt håbløst og ryger over baglinjen i modsatte side. I det 38. minut er Nicolaj Clausen i kamp med en Hobro-spiller på kanten, og vinder duellen. Da han skal sparke væk, rammer han ind på HIK'eren, og bolden ryger på tværs langs kanten af feltet, og er lige ved at gøre Hobro farlige, men der kommer ikke noget ud af det, men bliver dog starten på et større Hobro-pres. "Ilja" snupper bolden fra en Hobro-mand på kanten af feltet, og er ved at drible sig igennem Hobro-feltet. Til sidst afslutter han med ydersiden af højrefoden, men den bliver for svag, og Hobro-målmanden kan samle op. Det bliver til en lille chance i det 44. minut, da "Ilja" tackler sig til bolden, og spiller ind til Andreas Smed, som spiller videre til Frederik Høgh, som afslutter, men målmanden samler op.

Mads Kaalund. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis.

Det blev en forholdsvis begivenhedsløs 1. halvleg, hvor Hobro ikke ville og HIF ikke kunne. Uden store chancer er det egentlig i orden, at den står 0-0.

Jagvir Singh fik debut i anden halvleg. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

Anden halvleg starter som 1. slutter. HIF er stadig mest på bolden - statistikkerne er enige -, men der kommer intet ud af det. "Ilja" har et enkelt langskud, der går lige på målmanden. I det 58. minut får Hobro et hjørnespark, som dumper lige ned i det lille felt, men heldigvis kommer der en lang HIF-fod på bolden, og får sendt den langt op ad banen. Og så, i det 64. minut, kommer forløsningen for overtaget. Andreas Smed smækker bolden fladt ind i Hobro-feltet, og her kaster Hobros Zander Hyltoft sig ned, men i stedet for at bryde indlægget, får han sendt bolden direkte i eget net. 0-1, og en fuldt fortjent føring til HIF, omend det kostede lidt hjælp. Efter scoringen fortsætter samme spil, som ellers i resten af kampen. HIF meget på bolden, Hobro langt tilbage, og ingen chancer til nogen af holdene. Vi skal frem til det 87. minut, da Stenderup er gået med frem, og bliver overspillet. Han forsøger at komme med retur, men kan ikke hente Hobro-spilleren. Nu kommer Matti Olsen på tværs, og han må give hjørnespark. Dette sendes langt ind over HIF-feltet, helt modsat, hvor der står en fuldstændigt umakeret Hobro-mand, der header bolden nedad i det lille felt, hvor en anden helt fri Hobro-spiller sender den videre mod endnu en fuldstændigt umarkeret Frederik Christensen, som bare skal sætte foden på, og der er nu balance i regnskabet. HIF forsøger at få lagt et godt pres på Hobro efter scoringen (de sidste 10 minutter), men ind vil bolden ikke, og så ender kampen i remis med en scoring i hver ende.

Andreas Smed har lige fremprovokeret et selvmål til HIF-føring.

Hva' si'r du til det Frandsen ? -"Det føles som et nederlag, når vi fører indtil det 87. minut. Vi laver mange tekniske fejl, men på det arbejdsmæssige kan jeg ikke klage. Vi står godt i defensiven, men vi får alligevel givet et mål væk".