2024-09-03 Pokalen, Gørslev - HIF: 1-2

4. september 2024 - Michael Hentrich

Hvidovre IF var tirsdag eftermiddag taget en tur sydpå, for at møde Gørslev IF i pokal-turneringen. Klubben fra Midtsjælland, mellem Bjæverskov og Ringsted, spiller normalt i Danmarksserien, så, på papiret, en overkommelig modstander i 2. runde. HIF stillede op med mange af de unge, som normalt ikke får så megen spilletid.

Marius Papuga i kamp om bolden. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

Gørslev lægger ualmindeligt friskt ud, og får allerede fra starten sat HIF under pres. Men heldigvis er deres træfsikkerhed ikke den bedste. Første større tilløb for HIF er i det 9. minut, da Mathias Andreasen bliver spillet til frit løb, af en Gørslev-spiller. Han forsøger at spille på tværs til Jeffrey "Papa" Adjei-Broni, men afleveringen bliver ikke hård nok, og Gørslevs forsvar opsnapper bolden. Anders Ravn i Hvidovre-målet er kommet lidt langt ud, i det 13. minut, og fra midterlinjen forsøger Gørslev at sparke bolden henover Ravn, men heldigvis går bolden over mål. 15. minut. Morten Knudsen tøver en kende, da Gørslev er i angreb, og Gørslev-spilleren får sendt bolden skråt mod højre, hvor der afsluttes. Anders Ravn halvklarer og  riposten sendes forbi målet. 20. minut. Mathias Andreasen opsnapper en løs bold midt på Gørslevs banehalvdel, og løber mod mål, hvor han afslutter, men Gørslevs målmand parerer med brystet. 22. minut. Der spilles bredt ud til Jagvir Singh, som trækker op ad banen, hvorefter han spiller ind til "Papa", som afslutter, over mål. Næste kvarters tid er der lidt stilstand, og kampen bliver noget rodet. Gørslev er dog stadig fint med, men ingen større chancer til nogen af holdene. De sidste 10 minutter af halvlegen, får HIF endelig spillet sig frem til et overtag, muligvis fordi Gørslev begynder at mangle luft. I det 39. minut kommer halvlegens største chance til HIF, da "Papa" sender et godt indlæg i feltet, hvor Mathias Andreasen kommer godt op og får hovedet på, men desværre tager bolden overliggeren. HIF fortsætter men der kommer ikke mere i 1. halvleg.

Det bliver ikke en specielt god 1. halvleg for HIF. Gørslev har siddet højt, og formået at få stoppet det meste opspil. I pausen bliver "Papa" skiftet ud med Andreas Kiel Smed.

Målmand Anders Ravn. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

I anden halvleg ser det ud til, at Gørslev-spillerne har fået en omgang luft. Mønsteret, fra starten af første halvleg, gentager sig, og Gørslev spiller sin chance. Heldigvis er afslutningerne noget uskarpe, så scoringer er der ikke meget af. I det 57. minut minut får "Smed" afsluttet fladt, men rammer en Gørslev-spiller og går til hjørnespark. HIF holder presset og Martin Spelmann får afsluttet, men Gørslevs målmand får lagt sig ned, og holder fast i bolden. 69. minut. Jagvir Singh kommer igennem på kanten, og prøver at trække bagom Gørslev-forsvareren, men desværre løber bolden fra ham. I i det 72. minut går det galt. En hurtig kontra fra Gørslev, sender deres Jonas Skærlund alene med Anders Ravn, og han bringer Gørslev foran til vild jubel for de fleste af de fremmødte. HIF forsøger hurtigt at svare igen, og efter en hurtig ping-pong mellem Benjamin Meibom og Singh, får sidstnævnte lagt i feltet, hvor Smed får flugtet, men desværre ved siden af målet. Og i det 87. minut kommer så forløsningen. Frederik Høgh opsnapper en lidt tilfældig bold, og forsøger en afslutning. Denne blokeres, men riposten ryger til Andreas Smed, som sender bolden i mål, og udligner Gørslevs føring. Denne stilling holder kampen ud, og da der jo skal findes en vinder, så er det i gang med forlængelse.

Forlængelsen starter livligt op fra begge sider. HIF får dog overtaget, og har langt mest boldbesiddelse, og hen ad vejen er det tydeligt, at Gørslev satser på straffespark. Hvidovre-mandskabet har stadig svært ved at få dirket Gørslev op - lige ind til det sidste minut af forlængelsen. HIF har sendt to af de helt unge, Emmanuel Aby og Julius Lockhart, på banen i slutningen af 2. halvleg, af ordinær spilletid, og halvvejs inde i første halvleg af forlængelsen, og førstnævnte redder HIF fra total blamage. Et desperat sidste forsøg bliver gjort, da en høj bold sendes ind i Gørslevs felt. Aby kommer her højest, og med et perfekt hovedstød, pander han bolden i nettet ved modsatte opstander, og HIF er klar til 3. runde.

Uha, det holdt hårdt. HIF var tæt på at ryge ud, men får dog klaret sig. Værre gik det for både Vejle og Lyngby, som røg ud til henholdsvis Brønshøj (efter straffespark) og BK Frem (4-1), og begge er dermed med sammen med HIF i bowlen, når der trækkes lod til 3. runde.

Hva' si'r du til det Frandsen ? - "Ja, de var bedre end os i de første 90 minutter. De arbejder hårdt og er bedre på bolden, selvom vi har vores chancer. Drengene kæmper dog til det sidste, og Aby kommer uimponeret ind og gør det fantastisk. Nu fik de unge muligheden for spilletid."

Artikelfoto: Anders Ravn i HIF-målet. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis.