Referat af HIF - Esbjerg

22. september 2024 - Michael Hentrich

Ovenpå sidste uges, lad os bare sige, mindre heldige indsats i Roskilde, var det nu tid til at tage mod nummer 2 i divisionen, nemlig Esbjerg, der forinden dagens kamp, ikke havde tabt i de fem foregående. Så det var lidt af en modstander, men måske også det rigtige hold, for siden 1998 har vi mødt Esbjerg 8 gange. Tabt 2, spillet 2 uafgjort, og vundet de resterende.

Dagens debutant, norske Fredrik Krogstad. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

Det bliver også Hvidovre-mandskabet, der lægger bedst fra land. Allerede i det 2. minut, bliver Esbjergs målmand testet, da han parerer, og sender riposten ud til Malte Kiilerich, som desværre sender bolden over. Men nu var Esbjerg da i hvert fald advaret. 5. minut. HIF lægger et godt pres, og debutanten, norske Fredrik Krogstad, har fået tilkæmpet sig bolden midt på banen, og får presset spillet op. Desværre bliver den sidste aflevering triller direkte ind til Esbjergs målmand. Men gode takter. 7. minut. Igen et fint HIF-angreb. Martin Spelmann bryder Esbjerg, og får presset sig op igennem på kanten, og får lagt et fint indlæg i feltet. Frederik Høgh får ikke ordentligt hovedet på, men snitter den bagud. Her får Andreas Smed samlet op, og sender bolden tilbage i feltet, hvor den afvises, men lige ud til Christian "Greko" Jakobsen, som desværre ikke får nok fart i afslutningen, og målmanden kan let samle op. 12. minut. En kæmpe chance til HIF. "Greko" stikkes afsted på midten, og trækker op i feltet. Desværre presses han ud af, hvorefter han spiller baglæns til Smed, som i anden omgang forsøger at krølle den ind i det lange hjørne, men rammer stolpen. Bolden ryger ud til Frederik Høgh, som forsøger en afslutning, men trækkes omkuld og afslutningen går over mål. Høgh appellerer for straffespark i situationen, men dommerens fløjte er tavs. 15. minut. Igen et HIF angreb. Spelmann forsøger indlæg, men det bliver lidt for hårdt, og går til målspark. Og i det 26. minut kommer forløsningen. Endnu et fantastisk angreb, hvor "Greko", Høgh og Spelmann kører rundt med Esbjerg på kanten, men får lagt bolden fint i feltet, hvor bolden lægges baglæns til Nicolai Clausen, som følt lægger bolden ind i det lange hjørne. 1-0 er bestemt ikke en ufortjent føring. Der har nærmest kun været et hold på banen her de første 25 minutter. Desværre bevirker scoringen at HIF trækker sig tilbage, og Esbjerg kommer længere frem. De forsøger hurtigt at svare igen i det 28. minut, og får et hjørnespark ud af det. Efter lidt ping-pong i feltet, rammer Esbjerg stolpen på Hvidovre-målet, og herefter får HIF-forsvaret ekspederet bolden ud af feltet. Men det er en stakket frist, så er Esbjerg fremme igen. Esbjergs Nicklas Jakobsen får trukket ind i feltet, og her sender han en flad afslutning lige forbi Djukic. Første reelle angreb fra Esbjerg. 35. minut. Esbjerg har stadig overtaget, og kommer frem til afslutning fra distancen. Djukic kan dog følge bolden hele vejen, og lægger sig ned og samler op. 42. minut. En kæmpe-chance til HIF, da Smed header på stolpen, og riposten sendes til hjørnespark. Det er anden gang at HIF har bolden på træværket.

Martin Spelmann. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

En virkelig god indledning fra Hvidovre-mandskabet, der, indtil scoringen, holder Esbjerg fra noget som helst. Efter HIF-scoringen virker det som om, at Roskilde-kampen i sidste uge sidder lidt i baghovedet. Men trods det, så er kampen stadig meget jævn.

I anden halvleg holder mønsteret fra sidste del af første halvleg sig. I det 48. minut kommer Esbjerg frem til chance, men bolden sendes heldigvis forbi Hvidovre-målet. HIF får et frispark i højresiden. Desværre sparker Nicolai Clausen lige i muren. 62. minut Esbjerg er lige ved at overrumple Djukic, men han får smidt sig i sidste øjeblik og tager afslutningen. I det 64. minut taber Jagvir Singh bolden på Hvidovres banehalvdel, og Esbjerg kommer i angreb. Han løber med tilbage, men en aflevering skråt baglæns ind midt i banen, rammer desværre Singh på hælden. Bolden ryger mod Hvidovre-målet, og bliver samlet op af Tim Freriks. Lige uden for feltet afslutter han, og sender bolden forbi Djukic. Alligevel noget af en kold spand vand i hovedet. HIF forsøger, som Esbjerg i 1. halvleg, at svare hurtigt tilbage. "Greko" forsøger med en afslutning, minuttet senere, men Esbjergs målmand kommer helt ned ved stolpefoden, og holder fast i bolden. Men i det 70. minut kommer udligningen. Et hjørnespark sendes højt i feltet til forreste stolpe, hvor "Greko" header videre. Inde midt for målet står Andreas Smed, og med hovedet dirigerer han bolden i nettet. Og bare tre minutter senere, er Smed på færde igen. Frederik Høgh modtager bolden på kanten, et stykke op ad Esbjergs banehalvdel, hvorefter han trækker op i banen. Han går ind i feltet, nede ved baglinjen, og sender en perfekt aflevering helt modsat, hvor han har set Andreas Smed, som sikkert basker HIF i front. I det 81. minut er det så Esbjerg. En pragtredning af Djukic, på et langskud, holder Esbjerg fra fadet. Esbjerg har endnu en chance i det 86. minut, men igen en fremragende redning af Djukic, gør at HIF holder sig inde i kampen. Da tiden rinder ud, kan HIF konstatere at Esbjerg ikke har kunnet svare igen tilsidst, og kan dermed række armene triumferende i vejret i jublende forløsning. Ovenpå præstationen bliver Andreas Smed kåret til kampens Hvidovre-spiller.

Dagens målscorere, Nicolai Clausen, Andreas Smed. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

Hva' si'r du til det, Frandsen: "Jeg er meget glad. Det var en hård kamp. Esbjerg er hurtige på omstillinger. Det viser god moral, at vi kommer tilbage, men det viser også, at når vi fjerner foden fra speederen, så kommer Esbjerg frem."

Top-billede: En tilfreds træner med dagens resultat. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis