Arbejdssejr på Pro Ventilation Arena

18. marts 2023 - Hvidovre Fodbold

Så oprandt dagen for den sidste kamp i Nordic Bet-ligaens grundspil. HIF har holdt sin fornemme 2. plads, og det kunne der ikke rykkes ved, uanset resultatet af dagens kamp mod Vendsyssel FF. Begge hold var sikret en plads i oprykningsspillet. HIF viser tænder allerede efter 2 minutter, da Ahmed Iljazovski fører bolden frem på højrekanten, hvorefter han spiller ind i feltet, hvor Christian "Greko" Jakobsen ikke får ordentligt ram, og det ender med et målspark. Derefter går det hurtigt op i den anden ende, hvor der lægges en høj bold ind i HIF-feltet, hvor en helt fri VFF-spiller får headet på HIF-målet, men Filip Djukic er på sin plads, og med en glimrende redning, giver han et hjørnespark, som Vendsyssel heldigvis ikke får udnyttet. Efterfølgende stikker Marcus Lindberg langt frem til Lirim Qamili, der sprinter fra bageste Vendsyssel-forsvarer, der er gået langt frem, og Lirim trækker mod Vendsyssel-feltet. Målmanden går langt ud, og han bliver rundet, hvorefter Lirim kan sende bolden i det tomme mål. I det 10. minut spiller Qamili bredt til Marc Nielsen, som fører bolden op ad venstrekanten, hvorefter han sender en høj bold i Vendsyssel-feltet. Både Marcus Lindberg og Lirim selv, forsøger at komme op til det høje indlæg, men det er alt for højt, og ryger videre, hvor Tobias Thomsen støder frem, og med en firsttimer, sender han bolden i nettet, uden chance for Vendsyssels målmand. De næste 10 minutter går stille og roligt, med mest spil midt på banen, men i det 21. minut eksploderer det igen. Ægte "brasser-bold", da venstrekanten med hæl og tå, hvor først Tobias Thomsen spiller ind til Spelmann, som spiller ind i feltet til Marcus Lindberg, der med en smuk hæl spiller tilbage til Tobias Thomsen, der er løbet med frem, og han sender, med en behærsket inderside, HIF i front med 3-0. Virkelig en fantastisk scoring. 5 minutter senere får Vendsyssel et hjørnespark, og et noget passivt forsvar, lader en helt fri Ayo Okosun helt udækket, og han reducerer for Vendsyssel med et hovedstød. Derefter er det som om at gassen går ud af kampen. HIF trækker sig tilbage, og får lukket af for alle Vendsyssels forsøg. Tre minutter inde i overtiden, får HIF hjørnespark, og Matti Olsen header på mål, hvor Vendsyssels målmand hiver en glimrende redning, og parerer til hjørnespark. Troede de fleste på stadion, men dommeren dømte målspark.

Alt i alt en første halvleg, hvor HIF er i fuldstændig kontrol. Kampen døde lidt i det sidste kvarter, hvor også Vendsyssel formår at reducere, men mere bliver det ikke til.

I anden halvleg ser det ud som om at Vendsyssel har fået presset HIF-mandskabet tilbage, men de står bare kompakt, og holder Vendsyssel væk fra oplagte chancer. I det 66. minut, troede alle at det blev til yderligere en HIF-scoring, men Tobias Thomsens indlæg til Andreas Pyndt, som forsøger en afslutning, der går helt skævt, hvorefter Marcus Lindberg følger op ved bageste stolpe, og sender bolden i nettet, bliver desværre afblæst for offside. Det fortsætter sådan i resten af halvlegen, hvor dog Filip Djukic åbenbart vil forsøge at skabe lidt spænding, da han går langt ud i feltet, og taber bolden, der hopper fra ham, men heldigvis er ingen fra Vendsyssel fulgt med, og Djukic kan få fat, og sparke bolden langt op ad banen. Vendsyssel kunne have reduceret yderligere, et minut inde i overtiden, men Okosun, der står helt fri, 1½ meter fra målstregen, får skovlet bolden langt over HIF-målet. Og dermed ender kampen med en fortjent og hårdt tilkæmpet sejr på 3-1.

Vi holder placeringen fra vinterpausen, og går ind til slutspillet med 7 points forspring til FC Helsingør, der lige overhaler SønderjyskE her på falderebet. Det bliver 10 "finaler" i slutspillet, og det skal blive spændende at se, hvor langt vi når.

Cheftræner Per Frandsen: Vi får en fantastisk start. Det er, set over hele kampen, ikke en af vores bedste, men vi får "kriget" den hjem. Vi viser at vi kan spille flot fodboldt, men også at vi kan arbejde stenhårdt, så jeg er meget tilfreds.