Drama i Hjørring

27. maj 2023 - Hvidovre Fodbold

Spænding på, til det allersidste. Dette referat kunne være to: - Det røde referat, og det grønne referat. Og lad os bare starte med det røde - det er vist set før. Kampen var knapt nok fløjtet i gang, og sekundviseren på uret, havde knap rundet 3 omgang, førend tidligere Hvidovre-spiller Oscar Buch, rammer et indlæg fra deres højreside, klokkerent på kanten af feltet, og bringer Vendsyssel i front. Hvidovre havde ellers lige forinden, haft en mulighed, der ikke bliver behandlet efter fortjeneste. Efter denne mavepuster, forsøger HIF at få spillet til at fungere, og kombinerer fint, men Vendsyssel har allerede satset massivt bagude, så det er svært at komme ordentligt igennem. Vi skal helt frem til det 23. og 24. minut, førend det kommer til to mindre chancer til Ahmed Iljazovski og Marc Nielsen, men afslutningerne går henholdsvis ved siden af målet, og over. I det 27. minut kommer HIF endelig igennem, og det skaber en smule panik i Vendsyssel-forsvaret, men det ender med, at de til sidst får sparket væk. Men minuttet efter, bliver Vendsysselforsvaret pillet fuldstændigt fra hinanden af et godt HIF-angreb, og bolden ender midt for målet, hvor Marcus Lindberg står helt fri, og behersket sender han bolden forbi Vendsyssels keeper, og udligningen i nettet. Fremragende scoring, og helt fortjent udligning. Her ser vi, hvad der skal til, nemlig hurtige kombinationer og direkte spil ind i feltet - så er Vendsyssels forsvar til at talge med. I det 32. minut kommer Vendsyssels Lucas Jensen igennem på højrekanten, men Matti Olsen kommer godt ud, og ganske stille får han pillet bolden fra ham. 36. minut, Vendsyssel får etableret et mindre pres, og det ender med et indlæg, igen fra deres højreside, men det er ingen sag for Filip Djukic at få pillet det indlæg ned. Men i det 37. minut går det galt igen. Vendsyssels Wessam Abou Ali sendes afsted, og kommunikationen brister mellem Matti Olsen og Filip Djukic, hvor det ser ud som om, at Matti tror at Djukic kommer ud, og Djukic tror at Matti griber ind, men så bliver begge dele bare halvt, og Ali er alene med Djukic og sender bolden mellem benene på ham. I de næste minutter ser HIF virkelig rystet ud. En bold fra HIF-feltet bliver spillet lige frem til Stenderup, som bliver angrebet af to Vendsysselspillere, lige uden for feltet, men han får ingen besked, og han er lige ved at miste bolden, men heldigvis får han snoet sig ud af kattepinen. Minuttet før ordinær spilletid af første halvleg udløber, bliver Marcus Lindberg spillet alene med Vendsyssels Ayo Simon Okosun, og han er lige ved at tørre ham, men bliver sendt til jorden, uden der dømmes noget. Men situationen giver dog Per Frandsen et gult kort for brok. Mere sker der dog ikke i 1. halvleg, hvor HIF slet ikke får sat spillet op, men viser dog, at når det endelig sker, så er Vendsyssel bestemt til at tale med.

Anden halvleg er knapt 3 minutter gammel, da Martin Spelmann og Fredrik Carlsen spiller ping-pong og sidstnævnte får stukket Spelmann ind i feltet, hvor han ender i en sandwich mellem to VFF-forsvarere, og bliver sendt til jorden. Dommeren takserer dette til et straffespark, som Marcus Lindberg bliver sat til at sparke, med mulighed for at fordoble sin målscoring. Desværre bliver sparket så svagt, og sat lige i målet, så det var ingen sag for Marcus Bundgaard i Vendsyssel-målet, at få pillet afslutningen. Der bliver efter dette, nogen stilstand i spillet, og HIF-mandskabet forsøger at få lukket op, men det bliver ikke rigtigt til noget. Magnus Fredslund bliver sendt på banen i stedet for Ahmed Iljazovski, for at få lagt mere tryk på midtbanen, og man går over til tre mand i de bageste rækker. Det ser også ud til at give pote, men det varer dog ikke længe, førend han er nødt til at gå lidt længere tilbage. Et indlæg i det 72. minut, ind i HIF-feltet, er lige ved at overliste Filip Djukic, men hovedstødet tager overliggeren og springer ud igen. Hurtigt er Djukic dog oppe igen, og den efterfølgende, svage, afslutning er han hurtig over. Og endelig, i det 84. minut, lykkes et godt gennemspillet angreb i HIFs venstreside. Fredrik Carlsen trækker ind i feltet, og spiller skråt bagud, ind mod midten af feltet, hvor Marcus Lindberg modtager, og denne gang svigter han ikke, og med en velplaceret afslutning, sørger han endnu en gang for udligningen. Hvilken forløsning, og historien er på vej til at skifte farve til grøn. Et minut inde i tillægstiden, som dommeren har vurderet til 3 minutter, er Lindberg ved at få scoret det 3. mål, da han sender bolden ind under overliggeren fra distancen, men VFF-keeperen hiver en fremragende redning, og holder HIF fra sejren. Men så, da tiden er næsten løbet ud, får HIF et hjørnespark. Ganske håbløst sendes det ind i det lille felt, og VFF-forsvaret får headet væk. De har bare ikke taget højde for, at lige ved kanten af feltet står HIF'eren med den længste anciennitet, og med et dog ikke særligt hårdt, men i dette tilfælde ualmindeligt energisk, kan han se bolden stryge ind over stregen. En vild euforisk jubel på banen, og blandt de godt 100 HIF-supportere, bliver udløst af denne vanvittig vigtige scoring. 94. minut står viseren på. Bolden bliver lagt til rette i midtercirklen, og da dommeren sætter spillet i gang, når den ikke en gang at trille hen til en Vendsyssel-medspiller, førend dommeren med 95. minutter på uret, fløjter kampen af. Jeg skal love for, at den røde historie i den grad gik hen og blev grøn. Hvilken ekstase og turen hjem fra Hjørring blev i den grad munter. Fantastisk at se alle de røde trøjer på færgen, og den hyldest spillerne kom hjem til på Sollentuna Alle, var helt formidabel. Ja, oprykningen til Superligaen kan matematisk stadig fordufte, så en fejring venter vi med til på næste søndag. Men den forløsning, som Fredslunds scoring udløste, er også værd at fejre.

Cheftræner Per Frandsen: Det er en lidt vanvittig kamp. Vi forærer to mål væk og brænder et straffespark, men kommer så helt fantastisk tilbage. Stor ros til drengene.