Drama og rødt kort i Sundby

7. oktober 2022 - Hvidovre Fodbold

Dagens kamp var dårligt fløjtet i gang, før der skete ting og sager. Et indlæg fra venstrekanten, sendes fladt ind i midten af feltet, og her står Marcus Lindberg, og han stikker en lang fod frem, og skubber bolden ind mellem benene på Oliver Funch i Fremad Amager-målet, hvor han får fumlet den ind over stregen, men skubber den dog ud igen. Lindberg opsnapper hurtigt, og for en sikkerheds skyld, sender han bolden helt ind over stregen. Fantastisk indledning på kampen. Blot fem minutter senere er der fare på færde igen, da Martin Spelmann er lige ved at komme igennem, lige uden for stregen, midt for mål, og han får taget benene, men forsøger at holde sig oprejst, men det lykkes ikke, og der bliver dømt frispark til Hvidovre, og gult kort til Fremads David Boysen. Det bliver Christian "Greko" Jakobsen, der skyder, men bolden ryger lige uden om stolpen. Så kommer en periode, hvor spillet går lidt i stå, men det er stadig HIF, der sidder mest på bolden. I det 11. minut får HIF så lagt et mindre pres, og Spelmann er ved at komme frem til skud, men blokeres. HIF holder presset, men den sidste afslutning bliver let for Fremads målmand at samle op. Fremad Amager kommer endelig frem til en afslutning minuttet efter, men heldigvis tager den indersiden af stolpen, og ryger i spil igen. Igen lægger HIF et massivt pres i det 18. minut, men afslutningen går tæt forbi den ene opstander. Billedet er det samme efter en god halv time spillet. HIF har stadig godt fat, og når Fremad forsøger sig, bliver alt stoppet af et godt spillende HIF-forsvar. Et fint opspil, med masser af småbold på HIFs højrekant, hvor Frederik Carlsen til sidst smart sender bolden mellem benene på en Fremad-forsvarer, og løber uden om, ender desværre ud i et målspark. HIF får en kæmpe mulighed for at bringe sig yderligere i front med små fem minutter tilbage af ordinær spilletid i 1. halvleg, men Andreas Kiel Smed, kommer lige akkurat ikke frem til Lindbergs glimrende flade indlæg til bageste stolpe, og det bliver i stedet målspark til Fremad. Halvlegens dramatiske højdepunkt opstår med et lille minut tilbage af ordinær spilletid, da Fremads Mads Aaquist slår ud efter en HIF-spiller. Jeg kan, fra min plads helt nede for enden af banen, ikke se, hvem det er, der bliver ramt, men dommeren synes ikke i tvivl, og han hiver direkte det røde kort op ad lommen, og så er det tidlig fyraften for Aaquist. HIF forsøger et pres til allersidst, men der kommer ikke noget ud af det, og efter 5 minutters overtid, fløjter dommeren endelig til pause.

Fremad er nødt til at satse i anden halvleg, og de kommer også ud med lyn og torden, og får lagt et kraftigt pres. Det ender med en afslutning som Filip Djukic må op under overliggeren, for at skubbe det til hjørnespark. Dette sparkes over HIF-forsvaret, og ender bagest i det lille felt, hvor det kommer til en afslutning, som Djukic er helt nede og får reddet. Fremad-spillerne er dog overbevist om at bolden er over stregen - og appellerer kraftigt overfor dommeren. Så kraftigt, at det kaster to gule kort af sig til Hans Bonnesen og den tidligere Hvidovre-spiller, Christoffer Boateng. Ret skal være ret, jeg ser ikke situationen, så jeg ved ikke, om der er hold i deres protester, men Hvidovre-spillerne, på den anden side, er ikke i tvivl. Og så, i det 54. minut, kommer der endelig udbytte af overtallet. Frederik Carlsen spiller fladt ind i feltet, og her står 200-kamps jubilaren, Magnus Fredslund, og han bringer HIF yderligere i front. Og bare minuttet senere går det helt galt for Fremad Amager. En dårlig tilbagelægning går forbi Fremads målmand, og ruller ind og tager stolpen, og springer i spil igen. Lige ud til "Greko", som bare behøver at sætte foden på, og så er HIF foran 3-0. I det 62. minut er Fremad tæt på, men afslutning blokeres til hjørnespark. Dette tager Michael Lumb sig af, og han sender bolden højt ind over, og med et skru, der sejler ind over Djukic, og direkte i mål til reducering. Morten Voldby Olsen og Mohamad "Muddi" Fakhri Al-Naser er lige kommet på banen, og netop de to bringer sig i spil til den sidste scoring. Voldby fører bolden frem, og spiller ind mod midten til "Muddi", som hamrer til bolden, og med et fint langskud, bringer han HIF foran med 4-1. De sidste 20 minutter bliver med et kompakt Fremad-mandskab, der skal forsøge at dæmme op for flere skader, og et HIF-mandskab, der synes tilfreds med de 4 scoringer. Dette kommer der så ikke mere ud af, og HIF kan trække sig sejrrigt ud af opgøret.

En fin indsats af Hvidovre-mandskabet. HIF er nu det hold, der i alle 4 divisioner har scoret flest mål. 32 af slagsen er det blevet til, og det er, inden rundens kampe spilles, 6 mere end det næstmest scorende hold, som er Sønderjyske fra vores efter division. Ganske imponerende af fyraftensprofferne fra Hvidovre. Og derudover skal lyde et kæmpe stort tillykke til Magnus Fredslund, der, som tidligere nævnt, rundede 200 kampe denne aften i Sundby.