Forrygende hjemmebane-afslutning af HIF

18. november 2018 - Hvidovre Fodbold

Det var med noget bange anelser, da jeg fik stukket holdopstillingen til dagens kamp, som var sponseret af Hvidovre Kommune, i hånden. Grundet skader og karantæner, var højre-back overtaget af Emil Vatani, som har været ude med skader det meste af efteråret. Centerforsvaret besat af to offensiv-spillere, Lasse Brandt Hansen fra midtbanen og Aleksandar Lazarevic fra angrebet, samt venstreback Rasmus Louie Larsen, som heller ikke har spillet meget, men dog fået nogle kampe. De var sat til at skulle spille overfor et af rækkens bedste udebane-mandskaber fra Fredericia. På midten havde Niklas Bjerre Schmidt fået chancen, medens fløjene var kendte - Nikolaj Agger og Louka Andreasen samt Christopher Østberg på midten, og udnævnt til anfører. Helt fremme var Lirim Qamili foretrukket sammen med Kim Aabech. Og lad mig slå fast med det samme, et haltende (på papiret) Hvidovre-mandskab, spillede en forrygende kamp. Brandt og Lazarevic spillede, som havde de aldrig befundet sig andre steder, og Vatani voldte specielt Fredericias store angriber, Chuma Anene, store kvaler. Louie solid, i vanlig stil. På midten og helt fremme, blev der kæmpet, så det var en fornøjelse. Det blev en stille første halve time, dog med et par muligheder til HIF. Lirim Qamili sparker tæt forbi, efter oplæg fra Kim Aabech, som selv får chancen 4 minutter senere, men header tæt forbi. 23. minut, Louka Andreasen kæmper sig fri og spiller ud på kanten til Aabech, der sender bolden højt i feltet, hvor Qamili forsøger at nå op, men  en forsvarer kommer foran. Bolden heades baglæns, og her står Niklas Bjerre Schmidt, han hans afslutning går desværre over mål. Fredericia får dog en større chance i det 26. minut, efter et langt indkast, der går til forreste stolpe, men i to omgange, får Filip Djukic fat.

Og så, i det 30. minut, kommer forløsningen. Schmidt finder Aabech lige uden for feltet, til venstre for målet, og med en perfekt stikning ind i feltet, løber Nikolaj Agger sig fri, og alene med målmanden, vipper han bolden elegant uden om. 1-0 til HIF er bestemt ikke ufortjent. Det første hjørnespark kommer efter 39 minutter, som dog afvises, men HIF holder presset, og Østberg fyrer af lige uden for feltet, og Fredericias målmand må strække sig langt, for at give et nyt hjørnespark der dog ikke kommer noget ud af. Fredericia forsøger sig med et pres de sidste 5-10 minutter af halvlegen, men alt bliver afvist.

Anden halvleg er blot 6 minutter gammel, da Hvidovre får en KÆMPE-chance. Efter et indlæg fra Aabech taber Fredericias keeper bolden, men trods to par HIF-fødder, der forsøger at nå bolden lige før stregen, når målmanden ned, og holder fast. Jeg tror ikke der var ret mange, der ville kunne have sagt noget til, at HIF skulle være kommet på 2-0 her. Det skulle dog ske, blot 7 minutter senere. HIF får et frispark i højresiden, to meter uden for feltet, og ca midt for dette. Målmanden dirigerer muren, og stiller sig til forreste stolpe. Kim Aabech kigger op, og med kirurgisk præcision, krøller han bolden ind mellem hænderne på målmanden og ind ved krydset ved fjerneste stolpe. Fantastisk frisparks-mål. Efter et hjørnespark i det 74. minut, er Lasse Brandt lige ved og tæt på, men målmanden får smidt sig ned, lige foran. I det 79. minut, kommer Fredericia igennem - offside ??. Fredericia-angriberen trækker mod feltet, og er alene med Filip Djukic. Men Rasmus Louie Larsen vil det anderledes, og formår at komme helt hjem, og presset, og så kan Djukic tage sig af afslutningen. Et træt Hvidovre-mandskab formår at ride kulingen af de sidste minutter, og kan fortjent hive hænderne i vejret i triumf efter kampen, sammen med hovedparten af de 1006 tilskuere, som havde valgt at tage til gratis-kamp, sådan en søndag eftermiddag.

Cheftræner Per Frandsen: Det var en fantastisk kamp. Der var både gode individuelle præstationer og en fantastisk holdindsats. Det på trods af de mange rokeringer, og spillere, der ikke har fået så megen tid i efteråret. Det var en fuldt fortjent sejr.