HIF - AC Horsens: 3-3

31. august 2024 - Michael Hentrich

Inden gårsdagens kamp, blev Magnus Fredslund hædret, for sine 250 kampe i den røde trøje. En flot præstation afstedkommet af en indstilling om altid at gå forrest, når ærmerne skal smøges op, og der skal fightes. Stort tillykke "Freds".

Selve kampen starter lidt stille op, men den første større mulighed tilfalder HIF efter 9 minutter. Debutanten Morten Knudsen, som trods "indkøb" som offensiv men startede som 6'er, sender bolden på tværs til Christian "Greko" Jakobsen, som header tilbage mod Frederik Høgh, som forsøger med et saksespark, der, desværre, går tæt forbi den ene opstander. Horsens får et par muligheder i det 11. og 12. minut, men Filip Djukic er fint på plads i begge situationer. Fine HIF-kombinationer i det 17. minut er lige ved at give pote, men afslutningen går lige på Mataj Delac i Horsensmålets parader. Et glimrende angreb 2 minutter senere, hvor Andreas Smed sender bolden videre med hælen til Frederik Høgh, som desværre ikke er nået med helt frem. Jagvir Singh får en mulighed i det 22. minut, da han kommer frem til afslutning, hvor det ikke er meget, der mangler, men bolden går forbi målet. 26. minut. Et rigtigt flot opspil af HIF, hvor bolden køres rundt, ender med det første hjørnespark til HIF. Her opstår et klumpspil, som HIF ikke får det store ud af, og linjeommeren hiver flaget op, og dømmer offside. I det 32. minut laves der et kæmpe frispark på Mads Kaalund, som flåes omkuld midt på HIFs banehalvdel, og Horsens' Sander Ngabo tager bolden med sig, og går mod feltet. Da ingen rigtigt går mod ham, sparker han bolden forbi Djukic, som forsøger at komme frem og gøre sig bred. Hvidovre slår dog hurtigt tilbage. Bolden bliver sendt op i feltet, hvor Mads Kaalund bliver nedlagt, og dommeren er hurtig til at pege på pletten. Efter "Grekos" seneste afbrænder, sættes Frederik Høgh til at sparke, og sikkert udplacerer han Horsens-målmanden, og skaber balance i regnskabet. Men dramaet er ikke slut endnu. Et minut før ordinær spilletids udløb, er det Horsens tur til at komme ind i Hvidovre-feltet. Her får Morten Knudsen desværre, sat en fod ind foran Horsensspilleren, og så er det modstanderen, der får tilkendt et straffespark. Sebastian Pingel, som HIF havde snøren ude efter, sættes til at sparke, og han sender Djukic til den ene side, og bolden ind ved den anden. HIF kan lige nå en sidste mulighed inden pausefløjtet, og det er også tæt på, men løber desværre ud i sandet.

Frederik Høgh med sin første scoring i Hvidovre-trøjen.

1. halvleg er, trods stillingen, en forholdsvis jævn affære, hvor HIF har fået stoppet meget, inden det for alvor er blevet farligt. Der mangler stadig lige det sidste offensivt, men Høgh har dog fået sat sin første scoring ind.

HIF forsøger med et højt pres fra 2. halvlegs start, men det løber desværre, igen ud i ingenting. Og i det 51. minut går det så galt den anden vej. Et boldtab sender Horsens' Kwaku Karikari mod Hvidovre-målet, og da han smutter helt igennem, står det så 1-3. Så er det for alvor op ad bakke for Hvidovre-mandskabet. Men man giver ikke op. 2 minutter senere forsøger Høgh sig igen med et saksespark, efter et hjørnespark, der dog går over mål. HIF får et frispark 10 meter uden for feltet, og der sparkes uden om muren, og fladt mod nærmeste opstander, men desværre kommer Horsens-målmanden ned og holder fast. HIF kæmper ufortrødent videre, men de næste 10/12 minutter sker der ikke det store. Ikke før det 76. minut, da en høj bold sendes ind i Horsens-feltet. 4 mand er løbet frem, og "Greko" er bedst placeret her, og han får headet reduceringen i nettet, med sin 4. sæsonscoring. Nu skulle det for alvor gå hen og blive spændende. Et glimrende angreb i det 89. minut, hvor unge Marius Papuga elegent med hælen, sender bolden videre til Frederik Høgh, som sparker første gang, men en fantastisk redning af Horsens' målmand, forhindrer scoringen. Og så går vi ind i kampens overtid. HIF forsøger med et højt højt pres, og høje bolde ind i feltet. Og der bliver lagt pres på Horsens. 5 minutter inde i overtiden, spilles bolden ud i højre side af feltet hvor "Greko" tørrer en ACH-mand, og spiller skråt tilbage til Matti Olsen, som løfter bolden videre ind i feltet, hvor Mathias Andreasen header mod mål, og målmanden redder i første omgang. Frederik Høgh er dog hurtig over riposten, og selvom målmanden forsøger at nå ned, så får Høgh sendt bolden ind under ham, og udligningen er en kendsgerning. Vild jubel på Pro Ventilation Arena, både hos spillerne, men i høj grad også på lægterne. Bolden når ikke en gang op i midtercirklen, førend kampens dommer fløjter af.

Indpisker og anfører, Daniel Stenderup. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

Fantastisk fight af Hvidovre. Selvom det ser sort ud, så giver spillerne ikke op, og i allersidste sekund kommer så belønningen. Fantastisk og endnu en gang, hvis ikke jeg har sagt det før... fantastisk.

Frederik Høgh blev med 2 scoringer dagens HIF-spiller, kåret via app'en

Hva' si'r du til det, Frandsen?: - "Det var en hård kamp, men jeg synes det er fantastisk at komme tilbage. Jeg synes faktisk, at det var vores bedste kamp i år. Horsens får foræret det første mål, hvor der laves et kæmpe frispark. Hvor de uafgjorte kampe inden denne, kunne føles som et nederlag, så føles denne virkelig som en sejr."

Artikelfoto: Den nye mand i HIF, Morten Knudsen. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis