Lektion i Parken

28. oktober 2023 - Karsten Madsen

HIFs landsholdsspiller Ahmed Iljazovski.

For første gang siden d. 20.4.1997, var det tid til, for Hvidovres flagskib, at indtage Parken til en kamp mod, tja, skal vi være flinke og sige Nordens p.t. bedste mandskab ??. En flot kulisse og 22.718 tilskuere på lægterne - det har et Hvidovre-mandskab ikke spillet over for siden d. 15. september 1982, da modstanderen hed Juventus, tilskuertallet var 30.800 og Parken hed Københavns Idrætspark. Nå, men tilbage til dagens kamp. Dommeren fløjter kampen i gang, og det er FC København, der giver bolden op. Og efter 5 boldberøringer, ligger bolden i nettet bag en prisgivet Filip Djukic, da Lukas Lerager bliver spillet helt fri midt i feltet, og elegant lopper bolden over Djukic. Så var linjen lagt, og man kunne kun sidde og frygte for en total afklapsning. Men HIF forsøger at komme igen i det 5. minut, da Ahmed Iljazovski tørrer en mand på højresiden, men "Iljas" indlæg ryger direkte til en FCK-spiller. I det 8. minut kunne det være gået værre, men Djukic er på plads, og oppe under overliggeren, får han viftet bolden til hjørnespark. Lirim Qamili får en mulighed i det 11. minut, men hans afslutning ryger direkte ind i foden på en FCK-forsvarer, og ryger ud til indkast. Og minuttet senere får FCK et hjørnespark. Det sendes ind til forreste stolpe, hvor den snittes videre og midt i det lille felt står en helt umarkeret Viktor Claesson, og han scorer sikkert til 2-0. Efter dette er det ligesom FCK trækker sig en lille smule tilbage, og lader HIF få lidt mere spil midt på banen, men det fører ikke til større muligheder i resten af halvlegen. Til gengæld kommer FCK heller ikke frem til det helt store.

I pausen bliver der omrokeret lidt. Mathias Gehrt tages ud, og Nicolai Geertsen kommer ind i centerforsvaret, hvorefter backerne skubbes længere frem, og HIF går over til tre stoppere i centerforsvaret. Halvlegen er dog kun tre minutter gammel, da FCKs Oskarsson, temmelig tæt på en offside, trækker ind i feltet, og kun en glimrende fodparade af Djukic gør, at HIF stadig kun er bagud med 2 mål. Det bliver til et par spredte muligheder til FCK det næste lille kvarters tid, og også HIF kommer frem, men bliver dog stoppet, inden det bliver farligt for FCK. Og i det 69. minut, lukker og slukker FCK sådan set kampen. En mistet bolden ude ved sidelinjen på FCKs banehalvdel giver FCK muligheden for en retur, og den bliver til fulde udnyttet, da bolden til sidst ender hos Roony Bardghji, som sender bolden forbi Djukic. 3-0, og man havde stadig frygten for en total nedsabling. Men der skal da gå 20 minutter mere, da uret mangler 2 minutter før ordinær tid, førend at det bliver definitivt, da Djukic først parerer en afslutning, men får sendt bolden lige ud til Orri Oskarsson, som gør det onde ved HIF, og sender bolden retur, men uden om Djukic til slutstillingen 4-0. HIF forsøger de sidste minutter, men formår ikke at komme frem til noget, og efter 6 minutter, fløjter dommeren af.

Lirim Qamili. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

Vi må bare konstatere, at vi mødte overmagten i dag. FC København ER altså et hold, som i tirsdags stod i Champions League og spillede mod Manchester United, og stor respekt for, at der i forhold til DEN startopstilling, kun var en enkelt udskiftning. Ja, nederlaget blev lidt stort, men med den store forskel, der trods alt er mellem et fuldtids profhold og et halvamatør-mandskab fra Hvidovre, så må det bare tages med.

Der kæmpes. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis

"Hvad si'r du til det Frandsen?": Jamen der er ikke så meget at sige. Vi blev udstillet, og FCK var klasser bedre end os på dagen.

Pænt fremmøde igen i dag i Parken. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis