Nederlag trods stort spilovertag

2. april 2022 - Hvidovre Fodbold

Så var vi nået til den første kamp i slutspillet om oprykning til Superligaen. FC Fredericia tog imod. HIF måtte undvære Christopher Østberg og Martin Spelmann da de var ude med karantæner. Et tillykke skal dog lyde herfra, for Kim Engel-Aabech spillede sin kamp nummer 150 i dag.

HIF satte sig på spillet i de første minutter, uden der dog kom noget ud af det. Det gjorde der til gengæld i d. 6., da et noget passivt forsvar kigger på, da Nicolaj Ritter kommer ind i feltet, og med en afslutning, der mere lignede en kikset aflevering, går bolden ind i modsatte side, og bringer FC Fredericia i front. Noget af en spand koldt vand. HIF forsøger at svare hurtigt igen, og allerede i det 7. minut kunne der være bragt balance i regnskabet, da Magnus Lysholm lægger en fin bold ind i feltet til Tobias Thomsen, der firsttimer, og FCF-målmanden må træde til med en glimrende redning. Det samme mønster fortsætter i hele halvlegen, HIF mest på bolden, et par enkelte muligheder, men FC Fredericia får fuld udnyttelse af de få chancer de har. Hvidovres angreb får ikke sat sig igennem, men har dog et par chancer - så man sidder bare at venter på, at der skal "gå hul på bylden".

I anden halvleg er mønsteret fuldstændigt det samme. HIF meget på bolden, men mangler den sidste skarphed.  Igen et par chancer, uden den store gevinst. Og i det 69. minut får Fredericia et frispark omkring 5 meter uden for feltet. Fredericias Mathias Kristensen sender bolden i en bue hen over muren og direkte ind i den udækkede del af målet. 2-0, og det begyndte at se rigtigt svært ud for HIF-mandskabet. I det 85. minut får HIF så et frispark midt på Fredericias banehalvdel, og Kim Aabech sender bolden godt ind i feltet. Fredericia får dog sparket væk, men dog kun lige uden for feltet, hvor Magnus Fredslund samler op, og med en flot firsttimer, kringler han bolden op i hjørnet, utagelig for Fredericias målmand. I de sidste par minutter forsøger HIF med et endnu højere pres, men stadigvæk ingen scoringer. Og så ender kampen med en 2-1 sejr til Fredericia, selvom statistikken siger 65-35 i boldbesiddelse til HIF, og målchancer 24-7 også i HIFs favør.

Cheftræner Per Frandsen: Vi var klart bedre end Fredericia, men der var effektiviteten til forskel. Vi spiller egentlig en fin kamp, men det endte med at blive "en af de dage".