Remis i sæsonåbning

24. juli 2022 - Hvidovre Fodbold

Så startede sæsonen, hvor Hvidovre-mandskabet skal forsøge at leve op til den eminente 3. plads i seneste sæson. Kampen starter stille og roligt, men HIF har dog mest boldbesiddelse. Et par spinkle muligheder bliver det til i de første 15-20 minutter, men ingen oplagte chancer, til nogen af holdene. Men det skal Næstved snart få lavet om på. I deres første gennemspillede angreb, laver Martin Spelmann friskpark næsten nede ved baglinjen, midt mellem feltet og sidelinjen. Dette sendes ind til forreste stolpe, hvor en fuldstændigt umarkeret Mileta Rajovic, kan heade Næstved foran. En spand koldt vand til et dominerende Hvidovre-mandskab. Scoringen giver Næstved momentum, og de kommer lidt mere med. Men 10 minutter senere, er det så endelig HIFs tur. Christian "Greko" Jacobsen spilles på tværs i feltet, og usvigeligt sikkert, lægger han behersket bolden ind, uden for Næstved-keeperens rækkevidde. En fuld fortjent udligning. Scoring giver til gengæld HIF momentum, og der bliver etableret et større pres. I det 43. minut får HIF endelig presset ordentlig i feltet, og "Greko" forsøger sig, afslutningen stoppes dog, men riposten ryger ud af feltet til Martin Spelman, der afslutter med ydersiden, og via en Næstved-fod, snyder han fuldstændigt Næstveds målmand, og bringer HIF i front. Dette bliver pausestillingen.

I anden halvleg bliver rollerne byttet rundt. Næstved kommer langt bedre med i kampen, og HIF bliver presset tilbage. Vi skal helt frem til 62. minut, hvor Tobias Thomsen forsøger sig fra distancen, men NIF-målmanden kommer ned, og får fingrene på bolden, og giver hjørne. HIF får slet ikke gang i spillet i 2. halvleg, og mere end en gang, redder Filip Djukic. Og så, 3 minutter inde i halvlegens overtid. Bolden spilles på tværs i Hvidovre-feltet, og får taget fusen på forsvaret. Filip Djukic er for en gangs skyld kommet for langt ud, og så står Abdoulie Njai helt fri, og kan sende udligningen i det tomme mål.

Resultatet markerer et mindre jubilæum. Det er 10 år siden, at HIF sidst har vundet åbningskampen i sæson. Helt tilbage i august 2012, hvor det blev til en sejr på 2-1 ude over ... Næstved. (Kilde: www.hifstorik.dk)

Cheftræner Per Frandsen: Det er en kæmpe skuffelse. Vi fører 2-1, og spiller en god 1. halvleg, men en dårlig 2. halvleg. Spillerne prøvede at "krige den" hjem, og det er lige ved at lykkes, men mange dårlige beslutninger gør at det bliver som det bliver.