Remis i sæsonåbningen

29. marts 2015 - Hvidovre Fodbold

Efter en lang vinter, var det nu på tide, at få startet sæsonen op, i 2. division øst. Indledningen var topkampen mellem nr. 1. Helsingør og nr. 4 Hvidovre. Syv point skilte holdene inden kampen, og det skulle også vise sig at være det antal point, der var mellem de to hold efter kampen. Hvidovre gav debut til en del spillere, nemlig Oliver Korch i målet, Frederik Krabbe og Magnus Sonne i centerforsvaret, Peter Benjaminsen på den centrale midtbane, samt Daniel Holm på kanten. Helt fremme var der endvidere debut til Mikkel Dahl. Derudover var det Kristoffer Wichmann på højre back, Nicholas Marfelt på venstre. Christopher Østberg på den centrale midtbane (og anfører), samt Rasmus Johanssson på venstre fløj. Mads Rønne lå helt fremme, sammen med Mikkel Dahl.

Efter en jævn indledning, hvor begge hold kigger hinanden an, kommer den første store chance efter 25 minutter. Desværre tilfalder den Helsinger. Bolden bliver spillet bag om HIF-forsvaret, men i første omgang får Oliver Korch i Hvidovre-målet foden på, og riposten sparkes væk af Hvidovre-forsvaret. Efter en lille halv time er det igen FC Helsingør, men Oliver Korch kommer godt ned og parerer afslutningen. Minuttet efter får HIF lagt et godt pres, da Magnus Sonne går med frem, men scoring bliver det ikke til. I det 32. minut kunne det have været blevet scoing til Helsingør, men hovedstødet på tværs i det lille felt, bliver afslutningsvis headet langt over. I det 36. minut er det igen FC Helsingør, men et hjørnespark går lige gennem det lille felt, og ender med målspark til Hvidovre. Hvidovre får en udmærket kontra i det 37. minut, men Nicholas Marfelts aflevering højt i feltet, går desværre for tæt på målmanden, som griber. Der kommer mere liv i kampen, da der mangler små 6 minutter, men desværre er det FC Helsingør, der får presset hårdest, og Hvidovre må give et hjønespark. Her kommer Oliver Korch godt ud og får viftet væk, men desværre lige ud til en Helsingørspiller, der dog sparker langt over målet. Og så i det 44. minut. Kristoffer Wichmann starter et opspil fra egen forsvarszone til Peter Benjaminsen. Han spiller hurtigt tilbage i et overlap, og straks sparker Wichmann op på Mikkel Dahl, der er lidt heldig med at Helsingørs forsvarsspiller glider, og Dahl kan gå alene mod mål. Helsingørs målmand kommer ud af feltet, og får afværget i første omgang, men kun for at Mikkel Dahl kan samle op, og sende bolden i det tomme mål. 0-1, og stor juibel hos HIF-spillerne. Ikke den mest retfærdige føring, set over hele halvlegen, men det er jo scoringerne, der tæller.

Til anden halvleg forventede man at Helsingør kom blæsende, men faktisk skete det stik modsatte. Hvor Hvidovre havde været sat under pres i første halvleg, og var kommet foran, var det nu HIF, der blev toneangivende. Efter 4 minutter kunne Mikkel Dahl have bragt Hvidovre yderligere foran, men afslutningen bliver for svag, og går lige i hænderne på Helsingørs målmand. I det 19.minut kunne Mikkel Dahl så have bragt Hvidovre foran, men lige foran mål, og tre meter fra stregen, får han tænkt sig lidt for godt om, og målmanden kan nå hans afslutning og sende den på overliggeren og til hjørnespark. Patrick Naundrup bliver sendt på banen efter lidt mere end en halv times spil, og han skal bare bruge 1 minut for at bringe sig i centrum. Et rigtigt godt gennebrud, ender desværre med, at hans afslutning går millimeter forbi den ene opstander. Da der mangler 4 minutter kommer kampens dramatiske højdepunkt, da Rasmus Johanssson laver et frispark på en Helsingørspiller. Straks bliver han overfaldet af Klaus Lykke fra Helsingør, der overfalder Rasmus ret umotiveret. At han ikke præsenteres for et rødt kort, er ret uforståeligt. Det efterfølgende frispark sendes højt i Hvidovrefeltet, hvor der heades væk i første omgang. Desværre direkte ud til Helsingørs Rikki Olsen, der afslutter og bringer balance i regnskabet.

Set over hele kampen, er uafgjort bestemt ikke uretfærdigt, men når man er foran 4 minutter før tid (plus det løse), er det drønærgerligt at sætte 2 point til. Men sådan er fo'bol' (som Ricardo ville have sagt),  HIF spillede en udmærket kamp, når man tager i betragtning, at der var 6 debutanter i Hvidovres startopstilling. Der skal nok være masser af point i det hold.

Træner Thomas Westh: "Det er kun Helsingørs uskarphed, at vi ikke er bagud ved halvleg. Det er en lidt mærkelig kamp, hvor vi starter med at skulle være de forsvarende, og kommer foran, hvorefter at man skulle forvente at Helsingør kom blæsende, så overlader de initiativet til os. Set over hele kampen er det dog et fair resultat, og jeg synes vores spillere har en fin indstilling, og løbemæssigt også er fint med. Vi er hamrende heldige i første halvleg, men kommer langt bedre med i 2. Vi snakker i pausen om, at vi skal få vores kanter mere ind i banen, og få skabt nogle overtal der, og det synes jeg vi lykkes med. Vi har mange debutanter i dag, og nogle af de "gamle" spillede på lidt andre pladser end de er vandt til, eks.vis Wichamann på højreback, og set i det lys er jeg faktisk udmærket tilfreds. Vi gør det fornuftigt."