Træningsdebut med førsteholdet

29. august 2024 - Stine Kristoffersen

Akademiet spirer i Hvidovre, hvor talenterne udvikles som aldrig før. Det har blandt andet betydet, at en del af vores lovende U23 spillere tidligere på året blev tilbudt kontrakt med førsteholdet, og spillere som målmand Alfred Maslen, Benjamin Meibom og Nicolai Jungvig er dermed en fast del af førsteholdets træninger.

I går var der dog også to helt nye ansigter, da holdet mødte ind til træning. Julius Lockhart og Emmanuel Aby som tidligere på sommeren blev tilbudt såkaldte trainee kontrakter, hvor de primært træner med U19, men også til tider vil deltage i træninger med U23 og førsteholdet, havde nemlig træningsdebut med førsteholdet. 

Da talenterne mødte ind om morgenen, var det ikke helt uden nerver: ”Man var selvfølgelig lidt spændt inden træningen, men da vi så kommer ud på træningsbanen, så går det hurtigt. Så skal vi bare spille fodbold,” siger Emmanuel Aby.

Emmanuel Aby i sin træningsdebut. Foto: Jakob Dahl/Hvidovre IF.

Som en del af førsteholdet kommer Aby og Lockhart til at træne blandt veteraner som anfører Daniel Stenderup, Martin Spelmann og Magnus Fredslund. Holdets rutinerede kræfter tog godt imod de nye ansigter til træningen: ”De tog sindssygt godt imod os og var gode til at forklare os, hvordan vi skulle løbe, eller hvordan vi skulle spille en aflevering. Det er noget, som jeg tror kommer til at udvikle os rigtig meget over det næste stykke tid,” fortæller Julius Lockhart. 

Hvornår det bliver til en fuldtidskontrakt med holdet må tiden vise, men indtil videre fortsætter arbejdet med at udvikle talenterne og indfri deres potentiale.

Husk, at du kan se førsteholdstruppen i et brag af en kamp på fredag, når vi tager imod AC Horsens på hjemmebane i kampen om ligaens 2. plads.