Uafgjort i Hobro

12. marts 2023 - Hvidovre Fodbold

Så begynder det at spidse til i grundspillet i NordicBet-ligaen. Dagens kamp fandt sted i Hobro, og var, grundet vejrliget, rykket fra fredag kl. 19:00 til søndag kl. 13:00. Hvidovre-mandskabet lægger bedst ud, og holder fint bolden i de første 5 minutter. Men i det 5. minut, bliver HIF i den grad taget på sengen, og bliver spillet tyndt, men i første omgang parerer Filip Djukic afslutningen, men returen bliver opsnappet af en Hobro-spiller, som sender den videre frem mod Frederik Mortensen, måske på grænsen til at stå offside, og han sender bolden i et tomt mål. Noget af en mavepuster, og første gang, Hobro er i nærheden af boldbesiddelse. Mønsteret holder de næste små 10 minutter, med HIF mest på bolden. Men i det 14. minut, går det galt igen. Andreas Pyndt serverer helt upresset, midt på egen banehalvdel, bolden til en Hobro-spiller, som går mod HIF-feltet. Fredrik Carlsen når tilbage, men får væltet Hobro-manden, 3 meter udenfor feltet. Korrekt frispark, og et gult kort til "Carlo". Muamer Brajanac sættes til at sparke, og han sender bolden ind over HIF-muren, og ind midt mod målet, hvor Filip Djukic ikke formår at få hænderne på, og dermed er Hobro foran 2-0. To chancer/ muligheder og to scoringer. Det må man sige er ualmindeligt effektivt. I det 22. minut, lykkes tingene endelig for HIf, der stadig er mest i boldbesiddelse, men har uendeligt svært ved at få lukket et meget kompakt Hobro-mandskab op. Men det lykkes som sagt her for Marcus Lindberg, der hænger et par af Hobro-spillerne til tørre, inden han, kort inde i feltet, sender bolden ind ved modsatte stolpe, uden chance for Hobros målmand. Bare tre minutter senere er Lindberg igen på færde, men hans afslutning bliver headet væk på stregen. "Carlo" får en mulighed i det 27. minut, men hans afslutning går desværre i sidenettet. 5 minutter senere ender et godt angreb ved bageste stolpe hvor "Carlo" kaster sig frem og header, og Hobro-målmanden kan ikke holde bolden, men parerer til hjørnespark. Det bliver til et par muligheder mere, inden Lindberg i halvlegens sidste minut, forsøger med en "tåhyler", men målmanden får begge hænder på.

Det bliver en første halvleg hvor HIF i den grad har styringen, men Hobro har parkeret bussen, og gør det mere end svært for HIF-mandskabet at komme igennem. To store personlige fejl, er med til at give Hobro føringen, men HIF-scoringen hjælper på det, og man sidder og tænker, at dette kan Hobro ikke holde til, trods stor defensiv indsats.

Mønsteret fra første halvleg, gentager sig i anden. HIF har i den grad bolden, og Hobro står massivt. I det 49. minut, får "Carlo" tacklet bolden fra en Hobro-forsvarer, og den ryger over til Lindberg, der tager et par træk og skyder, men langt over. En sjælden chance til Hobro i det 55. minut, efter en lang diagonalpasning, som spilles ind i feltet, hvor der afsluttes men heldigvis langt forbi HIF-målet. I det  62. minut, er et andet mønster ved at gentage sig. En skævert af Daniel Stenderup, sætter Hobro i gang med en kontra-mulighed, men heldigvis bliver trækket for langt, og Djukic kan komme ud i feltet, og få samlet op. Et par minutter senere væltes en Hobro-angriber lige uden for HIF-feltet, og Hobro-spillerne appellerer kraftigt for et frispark, men dommeren vinker afværgende. Og blot to minutter senere er det så i den anden ende, da Christian "Greko" Jakobsen er i gennembrud ind i feltet, hvor han væltes omkuld. Trods Hvidovre-spillernes protester, er dommerens fløjte tavs. I det 70. minut, forsøger "Greko" igen med en afslutning i helt fri position, men den rammer desværre Hobro's målmand, og går til hjørnespark. I det 72. minut er det så Hobro-mandskabet, der er i foræringshjørne. En kort tilbagelægning til egen målmand, bliver opsnappet af Andreas Kiel Smed, og han vender rundt og løber mod Hobro-målet. Målmanden kommer dog ud af feltet, og ender med at tackle/fælde "Smeden", men dommerens fløjte er tavs. Det udløste kraftige protester fra Hvidovre-spillerne. I det 77. minut sender Magnus Fredslund en meget høj bold, bagest i det lille felt, hvor Hobro-målmanden slet ikke kan komme ud, men situationen ender lidt rodet, og Hobro får til sidst afværget. Og endelig i det 80. minut, bliver Hvidovre-mandskabets pres belønnet. Fredrik Carlsen fanger tilfældigt bolden i feltet, og han sparker første gang, med det resultat at bolden stryger ind, uden for Hobro-målmandens rækkevidde. En fuld fortjent udligning. Mathias Andreasen modtager bolden lige uden for feltet i det 90. minut, og afslutter resolut, men desværre over Hobro-målet. I det 92. minut får HIF en sidste mulighed, men Magnus Fredslunds afslutning går tæt forbi fjerneste opstander. Mere sker der ikke, og HIF kan fortjent rejse fra Hobro med det ene point, men manglede, desværre, den sidste skarphed i at tage alle tre point.

Cheftræner, Per Frandsen: Hobro er det værste sted at komme bagud, og så med to allerede efter et kvarter, for Hobro får "parkeret bussen". Vi spiller rigtigt godt, og kæmper os tilbage, og det kan være, at det bliver et vigtigt point i den sidste ende. Desværre giver vi dem to foræringer.