Vanvidscomeback af Hvidovre

3. marts 2024 - Michael Hentrich

Nu skulle der altså point ind på kontoen, og tre af slagsen, hvis Hvidovre skulle gøre sig forhåbninger om, at redde sig i Superligaen i denne sæson. Turen gik denne gang til Lyngby, hvor hjemmeholdet, har fået en alt andet en god start på sæsonen, hvilket resulterede i en fyring af træneren, Magne Hoseth i fredags. Det kunne godt gå hen og vise sig som et problem for HIF, for man har jo før set, at chokket af sådan en handling, kan få spillerne op på dupperne.
Kampen starter stille ud, og det første kvarters tid er en kamp om at få overtaget på midtbanen. Der er ikke nogen nævneværdige chancer til nogen af holdene. I et par omgange, får HIF lagt et mindre pres på Lyngby, men ikke noget, der kommer noget ud af. I det 19. minut kommer Lyngby igennem i HIF-feltet, og det er lige ved at give scoring, men Malte Kiilerich, der allerede er kommet på banen i det 6. minut, for en skadet anfører Daniel Stenderup, får en lang tå på, og får sendt bolden til hjørnespark. Lyngby formår at få holdt et mindre pres på dette, men til sidst får HIF ekspederet bolden ud til indkast. Dommeren afbryder kampen, da VAR skal have tjekket en situation i feltet. Efter nogle minutter, løber dommeren ud til sin skærm, og kigger situationen igennem. Da han vender sig, bliver det med en pegen på pletten, og dømmer straffespark. Det er Matti Olsen, der er blevet ramt på armen. Frederik Gytkjær sættes til at sparke, og han sender Adrian Kappenberger til den ene side, og banker bolden ind i den anden. Ikke helt retfærdigt efter spil og chancer, men sådan er det. Halvlegen fortsætter som den er startet, med meget spil midt på banen, og ikke mange chancer. 4 minutter inde i 1. halvlegs overtid, får Lyngby et hjørnespark. Dette sendes ind i feltet, og en meget uheldig Malte Killerich får ramt bolden, som stryger ind over stregen. Det begynder at se sort ud for Hvidovre-mandskabet, og bagud 2-0 ved pausen, skal meget ændre sig, hvis der skal være forhåbninger om point i denne kamp.

I de første ti minutter af 2. halvleg, er der stadig ikke meget, der tyder på ændringer for HIF. Men i det 55. minut vinder Marc Nielsen en nærkamp med en Lyngby-spiller, og han trækker op mod Lyngbys felt. Her sender han en perfekt pasning ind bagom Lyngbys bagerste, og ved modsatte stolpe, støder Lirim Qamili fem, og han sender reduceringen i nettet. Fremragende scoring. To minutter senere foretager Per Frandsen en tredobbelt udskiftning. Simon Makienok på banen i stedet for Tobias Thomsen, Christian "Greko" Jakobsen for Martin Spelmann og endelig Jonas Gemmer for Ahmed Iljazovski, hvorefter Magnus Fredslund bliver rykket ned på højre back. Det skal hurtigt vise sig, at det ikke var nogen tosset ide. Langsomt begynder spillet at ændre sig, og HIF får nu bedre fat, og lagt et mindre pres på Lyngby. Men efter 10 minutter giver det pote. Jeffrey "Papa" Adjei-Broni tryller på venstrekanten, og snyder et par mand. Han spiller ind i banen til Simon Makienok, som lægger bolden af til "Greko", som første gang sparker dybt og fladt frem mod Qamili, som alene med målmanden, bringer balance i regnskabet. Er overraskelsen ved at indfinde sig ?. I det 80. minut finder Fredslund Simon Makienok i det lille felt, og han kommer højest og med et fremragende hovedstød, sender han så HIF i front. Lyngby er gået helt i stå, og der står nærmest HIF på det hele. Og der skal ikke gå mere end tre minutter efter scoringen, førend så vil også Andreas Smed lege med. Et fremragende angreb havner på kanten af feltet hos "Smed", og med en følt afslutningen, lægger han bolden ind i den fjerneste trekant, uden chance for David Jensen i Lyngby-målet. Nu skal den føring bare holde hjem. Det var dog lige ved at blive 2-5, da Fredslund tager et raid op ad højrekanten, og får mast sig forbi de bagerste Lyngby-forsvarer, hvor han til sidst, ligner det, vil lægge bolden ind i det lille felt, men nærmere får afsluttet, og en Lyngby-forsvarer er nødt til at redde nærmest på stregen. Men føringen holder, og Lyngby formår ikke at svare igen, så den blot anden sejr i sæsonen er en realitet.

Fremragende 2. halvleg. Jeg tror aldrig jeg har oplevet et sådan comeback af HIF før, og det var lige før, man var nødt til at knibe sig i armen. Dette bør give spillerne et gevaldigt boost, at de kan se, at det godt kan lade sig gøre.

Andreas Smed har netop gjort det til 4-2. Foto: Karsten Garde Madsen / Hvidovre Avis