Vendsyssel FF - HIF: 0-1.

29. september 2024 - Michael Hentrich

Et ukristeligt tidspunkt at spille en kamp i Nordjylland, lørdag kl. 14:00. Spillerne, og os andre, var derfor allerede taget afsted fredag, for ikke at have 5/6 timers kørsel i benene, inden gårsdagens kamp. Så var der også bedre muligheder for at være veludhvilede, bortset fra, at den største samling af råger, jeg nogensinde har set, havde valgt at flagre rundt om midtbyen i Hjørring. De var overalt, og man følte sig som statist i Hitchcocks Fuglene. Heldigvis havde spillerne valgt at overnatte i Aalborg, så de slap for denne morgenvækning kl. 06:00.

Nå, men til selve kampen. HIF var svag favorit, da Vendsyssel FF er ramt af en del skader, og stiller med et meget ungt centerforsvar, og desuden var ude i en pokalkamp onsdag mod Brøndby, som vandt 5-0. Men det bliver dog Vendsyssel, der får kampens første mulighed allerede efter 3 minutter. Christian "Greko" Jakobsen får ikke fart nok i bolden i en tværaflevering til Jagvir Singh, og Vendsyssel opsnapper, og sætter hurtigt den anden vej. Afslutningen fra kanten af feltet er dog ingen sag for Filip Djukic, som får den serveret lige i favnen. 7. minut, et udmærket angreb af HIF, sætter VFF under et mindre pres, hvor Fredrik Krogstad forsøger til sidst, men bolden går lige ved siden af målet. Minuttet efter forsøger VFF sig, men afslutningen fra kanten af feltet, efter gode tacklinger af Hvidovre-forsvaret, går heldigvis forbi mål. Desværre bliver "Greko" skadet i denne situation, men forsøger i første omgang at spille videre. Men det ses i den næste situation, hvor der slet ikke kommer kraft nok på en aflevering ind i feltet, efter en mindre VFF-foræring, og muligheden løber lidt ud. Men efter dette, er "Greko" ikke i stand til at forsætte, og erstattes af Mads Kaalund. 17. minut. Nicolai Clausen finder Jagvir Singh på kanten af feltet, hvorefter sidstnævnte trækker ind mod feltet, og på vejen i den grad tørrer VFF-forsvareren. Desværre blokeres han af den næste VFF'er, og det bliver "kun" til hjørnespark. 19. minut. Et HIF-frispark 10 meter uden for feltet, lidt til venstre for målet, tager Singh sig af. Desværre stryger bolden langt over målet. 28. minut. Et godt indlæg fra Magnus Fredslund, modsat i feltet til Nicolai Clausen, som sætter hovedet på, men desværre lige på målmanden. VFF får en kontra minuttet efter, efter et boldtab, og fra kanten, cirka midt på Hvidovres-banehalvdel, forsøger VFF-spilleren at lægge bolden ind over Djukic, men bolden går over målet. Og blot tre minutter senere, får HIF en fodboldkamps største mulighed for at bringe sig i front. Andreas Smed forsøger et indlæg, lige inden for feltet, men en VFF-forsvarer tager hånden til hjælp, og dommeren fløjter og peger på pletten. Frederik Høgh sættes til at sparke. Målmanden kaster sig mod venstre, og Høgh sætter bolden i midten, og det tegner til en klar scoring. Hvad der herefter sker med målmandens højre ben skal jeg lade være usagt, men det ligner en krampe, for foden ryger i vejret, og rammer bolden, der sendes langt op ad banen og ud over sidelinjen. Vi sad bare og rystede på hovedet - der var jo for søren mål der. Men cadaux til VFF-målmanden, og havde Høgh bare sat bolden 10 centimeter højere, så havde han ikke nået den. 37. minut. HIF-frispark, næsten samme sted som tidligere, sættes Nicolai Clausen til at sparke. Det gør han højt mod fjerneste stolpe, hvor Høgh ikke får ordentlig ramt, og bolden går over mål.

Mere sker der ikke i 1. halvleg, som bliver en fight fra begge hold. Nogen "skønkamp" bliver det ikke, dertil er der mange små nærkampe og fysik i spil, men HIF er det bedste hold på banen, og der mangler bare scoringen.

HIF starter 2. halvleg med en kæmpe chance, men ingen scoring. Men HIF har et mindre overtag her i starten af 2. halvleg. Vendsyssel får dog en kæmpe mulighed i det 55. minut, hvor et indlæg meget tæt på mål, er lige ved at overrumple Djukic, og sejle ind (godt hjulpet af vinden), men Djukic får lige nøjagtig hånden på, og vifter bolden væk. Bolden bliver hurtigt sat i spil igen, sendes langt op til Singh, som sender Høgh dybt, og i første berøring, sparker han bolden forbi målmanden, og HIF fører 1-0. Fuldt fortjent, og et godt "comeback" af Høgh, efter hans afbrænder på straffesparket. Et udmærket angreb to minutter senere, igangsat af Krogstad, giver et mindre pres, men ryger til hjørnespark. Dette sendes godt i feltet, hvor der afvises i første omgang, men bolden ryger ud til Mads Kaalund, der afslutter, men over mål. Herfra bliver det sporadisk med større chancer. Det udvikler sig til en mere fysisk kamp, og HIF står rigtig godt imod. Der kommer lidt tumult efter en situation i det 75. minut, hvor unge Nicolaj Jungvig, der har erstattet Fredslund i pausen, sendes i græsset med en albue i maven. En hævnagt efter den foregående situtation, hvor en Vendsyssel-spiller føler sig snydt for et frispark, begået af selvsamme Jungvig. Heldigvis får dommeren styr på situationen. Men det er også det mest ophidsende, indtil kampens overtid, hvor Vendsyssel forsøger et højt pres. I det 92. minut, kommer Vendsyssel igennem ifeltet, men Jungvig når tilbage, og med en ren blokering på bolden, selvom han er bagved VFF-spilleren, får han afværget. Vendsyssel forsøger igen et pres i det allersidste minut, men HIF-forsvaret får desperat sparket bolden langt op ad banen, og så lyder dommerens fløjte til afslutning på kampen.

Flot indsats af HIF-mandskabet i en fysisk kamp, hvor Vendsyssel forsøgte at sætte sig i respekt. Heldigvis formåede holdet at svare igen, og til tider blive lige så fysiske. Men det gjorde at turen hjem lige blev en tand mere morsom.

Hva' si'r du til det Frandsen?: "Det er en fuldt fortjent sejr. En god kamp, og det var kun resultatet, der var for lille. Men en kamp der viste, at når vi skulle slås, så gjorde vi også det. En super god sejr".