Vigtig sejr i bund-drama

7. april 2019 - Hvidovre Fodbold

Inden dagens opgør, var der kun 1 point, der skilte HIF - over stregen - og FC Helsingør - under stregen. Der var derfor at krav om sejr, så HIF kunne skabe lidt luft. Og det starter da også rigtigt fint ud. Dog kommer FCH frem til den første chance, i det 7. minut, men Filip Djukic er på plads, og redder hovedstødet. Og så, i det 9. minut, kommer forløsningen. Marcus Mølvadgaard sender bolden i feltet fra fløjen, og efter at have hoppet lidt frem og tilbage, ender bolden hos Nicklas Bjerre Schmidt som, fra en position mellem straffesparkspletten og kanten af målfeltet, hamrer bolden ind under overliggeren. I det 23. minut har HIF bolden i Helsingør-målet endnu en gang, men der bliver, desværre, afblæst for offside. I det 40. minut er det så Helsingør, der er tæt på - har allerede haft bolden på overliggeren tidligere -, men en meget lang tå fra Malthe Kiilerich, sørger for at holde HIF. 1-1 bliver det, i det 44 minut, hvor FCHs Niclas Mortensen kommer højest efter et hjørnespark, og han header udligningen i nettet.

2. halvleg er dårligt gået i gang, da HIF kommer til den første chance, men der bliver reddet på stregen, og endvidere dømmes også for offside. Det er lige ved at ende med et selvmål, efter en større misforståelse i HIF forsvaret, men Malthe Kiilerich dukker op, og får sparket bolden væk, inden den triller over stregen. I det 78. minut får HIF tildelt et frispark midt på deres halvdel. Kim Aabech sættes til at sparke, og han sender et perfekt indlæg i feltet, hvor Nicolaj Agger kommer højest, og han header bolden ind over FC Helsingørs målmand, og i nettet til en 2-1 føring for Hvidovre-mandskabet. Det kunne være blevet 3-1 i det 83. minut. Men Marcus Mølvadgaards afslutning, på Kim Aabechs perfekte stikning går, desværre, centimeter over fjerneste 3-kantssammenføjning. FCH presser på i de sidste 10 minutter, men HIF rider stormen af, og hiver en 2-1-sejr i land. Med resultatet er der nu skabt lidt luft på 4 point ned til stregen.

Cheftræner Per Frandsen: En dejlig sejr. Vi vidste at det ville blive en fysisk kamp, men vi matchede FC Helsingør, og kæmper og forsvarer os rigtig godt.